Alenka Fifolt Lukan

Alenka Fifolt Lukan

Specialistka klinične psihologije

Alenka Fifolt Lukan je specialistka klinične psihologije. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj s področja duševnega zdravja ter opravljenih več psihoterapevtskih izobraževanj. Vsa leta je v središču njenega interesa pomoč otrokom in mladostnikom z različnimi duševnimi stiskami, ob tem sodeluje in svetuje staršem ob različnih vzgojnih dilemah in stiskah. Zaključila je študij transakcijske analize, opravila je drugo stopnjo usposabljanja iz vedenjske in kognitivne terapije. Interes ima za uporabo ustvarjalnih metod v terapiji, zaključila je specialistični študij pomoči z umetnostjo, smer plesno gibalna terapija.

Ima večletne izkušnje s skupinsko terapevtsko obravnavo mladostnikov, opravila je tudi uvodni študij skupinske analize.

Izkušnje


Svojo pot si je oblikovala skozi več lastnih terapevtskih izkušenj. Pri delu z mladimi in njihovimi starši se zaveda, da noben teoretični model ni celota. Celota je lahko le oseba pred nami. Zato se rada potopi v njihov svet in z vsemi orodji pomaga, da postanejo bolj pristni, ljubeči in celi, v odnosu do sebe in drugih.

Prosti čas preživlja s svojo družino. Rada ima naravo, glasbo, ples in smisel za humor ob vseh vzpetinah in dolinah življenja.

Kontaktirajte nas