Ana Tkavc Zajkesković

Ana Tkavc Zajkesković

Zdravnica, specialistka otroške in mladostniške psihiatrije, AIT in družinska sistemska psihoterapevtka

Ana Tkavc Zajkesković je zdravnica, specialistka otroške in mladostniške psihiatrije, AIT in družinska sistemska psihoterapevtka, ki ima več kot desetletne izkušnje z delom na področju duševnega zdravja. Leta 2011 je zaključila študij medicine in s tem pridobila naziv doktorica medicine. Leta 2019 je s pohvalo opravila specialistični izpit iz otroške in mladostniške psihiatrije in s tem pridobila licenco Zdravniške zbornice Slovenije  za delo na področju otroške in mladostniške psihiatrije.

Izkušnje


  • Opravljen podiplomski študij Modul iz psihoterapije (Medicinska fakulteta v Ljubljani)
  • Certifikat o zaključenem podiplomskem študiju Družinska dinamika in uporaba sistemskih znanj v praksi (Medicinska fakulteta v Ljubljani in Inštitut za družinsko in sistemsko psihoterapijo, Ljubljana)
  • AIT (Adolescent Identity Treatment) – opravljen celoten študij s supervizijami (UKC Maribor, Združenje za otroško in mladostniško psihiatrijo Slovenskega zdravniškega društva)
  • Aktivna udeležba na izobraževanju Ustvarjalnost in igra v psihoterapiji otrok.  Organiziranje in aktivna udeležba na prvem seminarju DBT (Dialectical Behaviour Therapy) v Sloveniji
  • Uspešno opravljen študij “Na travmo fokusirana vedenjsko kognitivna terapija” (Medical University of South Carolina, ZDA)

Ostale izkušnje, ki so ji bile v pomoč pri izgradnji celostnega znanja s področja duševnega zdravja: v uredniškem odboru strokovnega časopisa Medicinski mesečnik, sodelovanje pri projektih: »To sem jaz«, »Za življenje«, članstvo v  Študentskem svetu Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, tutor študentka, vodenje projekta »Izmenjava študentov IFMSA«, strokovni vodja Mladinskega klimatskega zdravilišča Rakitna, vodja Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov Brezovica, članica in namestnica vodje Interdisciplinarne delovne skupine za mrežo CDZOM Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028 na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), članica Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo.

Prosti čas rada preživlja z možem, dvema otrokoma in psom, ostalo družino in prijatelji. Najraje hodi v hribe in na morje, bere knjige in ustvarja.

Kontaktirajte nas